Bli medlem

Slöseriombudsmannen (SlösO)

Slöseriombudsmannen granskar hur våra skattepengar används och uppmärksammar nya exempel på slöseri nästan varje dag. SlösO syns ofta i media och ställer makthavare till svars och har idag över 100 000 följare på Facebook. Nuvarande SlösO är Josefin Utas. 

Vill du tipsa SlösO?

Mejla SlösO

Århundradets värsta slöseri

I och med Skattebetalarnas 100-års jubileum utlyser SlösO en tävling om Århundradets värsta slöseri. 

Nominera här

Fler slöserier

Tidningen Sunt Förnuft

I varje nytt nummer av medlemstidningen presenteras nya granskningar. Ett urval av dess innehåll hittas här.

Årets värsta slöseri

Varje år anordnar Slöseriombudsmannen en omröstning om Årets värsta slöseri. Läs om de senaste finalisterna.

Välfärdsfusket värst 2020

Vinnaren som röstades fram i Årets värsta slöseri 2020 blev välfärdsfusket, som beräknas kosta ca 18 miljarder kr om året.

Stötta Slöseriombudsmannen 

Köp en t-shirt och bli en del av en partipolitiskt obunden rörelse som skyddar dina skattepengar! Swisha 150 kronor till 123 144 70 69. I meddelandefältet uppger du storlek (just nu finns t-shirts kvar i storlekarna S, XL och XXL) samt din adress. Vi bjuder på portot.

Vill du inte ha en t-shirt men ändå stötta SlösOs arbete? Bli medlem i Skattebetalarna eller swisha valfritt belopp till 123 166 91 59.

Våra tidigare SlösO

Slöseriombudsmannen lanserades år 2010 för att uppmärksamma såväl småskaligt som storskaligt slöseri med skattepengar.  Till SlösO kunde medborgarna vända sig med klagomål på hur skattepengar användes och SlösO följde därefter upp klagomålen och verkade för att slöseriet skulle uppmärksammas och upphöra.

Läs mer