Om oss

Sverige har bland de högsta skatterna i världen. En del av pengarna går till verkligt gemensamma saker som polis, försvar och sjukvård. Men en del av pengarna slösas bort, genom slarv, inkompetens och bedrägeri.

Därför finns Skattebetalarnas Förening. Vi arbetar för att minska slöseriet med skattepengar och föra en diskussion om hur dessa ska användas. Vi granskar politiker och tjänstemän, och deras beslut. Genom att använda varje skattekrona mer effektivt vet vi att man kan sänka skatten samtidigt som välfärden blir bättre, och du får behålla mer av dina pengar. Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket. Gå med i Skattebetalarna så hjälper du oss se till att ingen politiker kan glömma det.

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation som arbetar för lägre skatter och minskat slöseri med skattepengar. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.

Det här tycker vi

Skattebetalarna har sedan 1921 drivit frågan om minskat slöseri med skattepengar, lägre skatt på arbete och företagande, synliga skatter och ökad rättssäkerhet för skattskyldiga. Vi anser att egna pengar också är välfärd.

Skattepengar ska inte slösas bort

Uttrycket ”varje förslösad skattekrona är en stöld från folket” myntades av den socialdemokratiske ministern Gustav Möller på 1940-talet. Det har blivit ett ledord i vårt arbete. Det handlar helt enkelt om att varje beslutsfattare ska minnas vem pengarna egentligen tillhör, och att varje skattebetalare har rätt att få ut mesta möjliga välfärd för varje skattekrona. Vi driver dessa frågor både genom Slöseriombudsmannen och genom gräv i varje nummer av vår medlemstidning Sunt Förnuft. Vi jobbar även mot slöseri genom andra frågor såsom exempelvis att vi granskat förlusterna i välfärden.

Höga skatter på arbete och företagande är skadligt för Sverige

Genom skatter och bidrag drivs en inverterad arbetslinje i Sverige. Vi har världens högsta marginalskatter. Utbildning, arbete, företagande och sparande straffas konsekvent. Det är en usel politik som gör både människor och samhället fattigare. Därför driver vi frågor om de skadliga skatterna på arbete och företagande genom att jobba för bland annat sänkta kommunalskatter, kraftigt sänkta marginalskatter och sänkt skatt på pension. 

Skatterna ska vara synliga

Bara en av tio svenskar vet hur mycket hen betalar i skatt. De flesta skatter är nämligen osynliga. De syns inte på våra lönebesked och de syns inte när vi handlar. Visste du exempelvis att över 60% av priset på en liter bensin består av skatt, eller att att din el till stor del består av olika avgifter och skatter? När skatterna är dolda blir det också svårt för många att ta ställning till om de är rimliga och om vi får valuta för våra skattekronor. Det vill vi råda bot på. Därför jobbar vi för att öka kunskapen bland allmänheten om skattenivåerna samt driver förslag på hur skatterna kan göras mer synliga. Läs mer om dolda skatter på vår kampanjsida.

Adress

Besök: Sveavägen 66
Post: Box 3319, 103 66 Stockholm
E-post: info@skattebetalarna.se

Fakturaadress:

Pappersfakturor skickas till:

Skattebetalarnas Förening eller Skattebetalarnas Servicebyrå AB
c/o Brain Accounting AB
Box 2070
103 12 Stockholm

Fakturor via mejl skickas till:
 
leverantor@brainaccounting.se (observera att det är en faktura per pdf)

Telefon

Skattebetalarnas kansli: Skattebetalarnas kansli: 08-613 17 00 (helgfri mån-tor 09.00-12.00), Juridisk rådgivning: 08-613 17 80 (helgfri tis-tor 09.00-11.30). Hem-, sak- och olycksfallsförsäkringar: 0771-61 31 70, Privatvårds- och intäktsförsäkringar: 08-520 056 79

Vi som jobbar här

Christian Ekström

Verkställande direktör

maila Christian

Marzena Doberhof Platin

VD-assistent

maila Marzena

Malin Gustafsson

Marknadschef

maila Malin

Magnus Bodö

Skattejurist

maila Magnus


Vakant, Kommunikationschef

maila

Sofia Linder

Chefekonom

maila Sofia

Céline Olivecrona

Ansvarig Medlemsadministration

maila Céline

Erik Wiger

Skattejurist

maila Erik

Josefin Utas

Chef Slöseriombudsmannen

maila Josefin

Så fungerar föreningen

Styrelse

Skattebetalarnas styrelse väljs på årsstämma. Här hittar du styrelsens sammansättning efter årsstämman den 9 maj 2019.

Stadgar

Skattebetalarnas Förening är en ideell medlemsorganisation. Läs mer om vad föreningen ska verka för.

Stämma 2020

Skattebetalarnas Förenings årsstämma ägde rum torsdagen den 14 maj 2020 kl 18.00 i Sibeliussalen, Finlandshuset, Snickarbacken 4 i Stockholm. 

 

Finansiering

Skattebetalarnas Förening finansieras i första hand av medlemsavgifter. Läs mer om vår finansieringspolicy här.

Var med och påverka - bli medlem!

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 295 kronor som privatperson och 399 som företagare. Swisha 295/399 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer/organisationsnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem

Tack!

Vad roligt att du är intresserad av vår verksamhet! Du prenumererar nu på vårt digitala nyhetsbrev där vi berättar om det senaste i skattedebatten samt vårt arbete och genomslag i media. Du får engagerande debattartiklar, nyheter och de senaste granskningarna från vår Slöseriombudsman. Breven innehåller också tips från våra skattejurister.

Vi är en medlemsorganisation som lever på våra medlemmars bidrag för att kunna göra vårt arbete. Tror du på det vi gör, är du också välkommen att bli medlem.
Swisha 399 kronor direkt via mobilen på 123 115 94 25. Ange ditt personnummer och mailadress i meddelanderutan.

Tack!

Vad roligt att du är intresserad av vår verksamhet! Du prenumererar nu på vårt digitala nyhetsbrev där vi berättar om det senaste i skattedebatten samt vårt arbete och genomslag i media. Du får engagerande debattartiklar, nyheter och de senaste granskningarna från vår Slöseriombudsman. Breven innehåller också tips från våra skattejurister.

Vi är en medlemsorganisation som lever på våra medlemmars bidrag för att kunna göra vårt arbete. Tror du på det vi gör, är du också välkommen att bli medlem.
Swisha medlemsavgiften 295 kronor för det första året direkt via mobilen på 123 115 94 25. Ange ditt personnummer och mailadress i meddelanderutan.