Medlemskap & förmåner

Som medlem i Skattebetalarna stödjer du vårt arbete för lägre skatter och minskat slöseri. I medlemskapet ingår dessutom många förmåner, se nedan. Eftersom vår verksamhet finansieras via medlemsavgifter hoppas vi på ditt stöd.

Bli medlem

Medlemsförmåner

 • Opinionsbildning

  Aktiv opinionsbildning för lägre skatter och mot slöseri med skattepengar. Vi är Sveriges starkaste röst för låga och rättvisa skatter.

 • Juridisk skatterådgivning

  Våra jurister ger dig kostnadsfri rådgivning i skattefrågor och familjerätt.

 • Skatterättsskydd

  Med Skatterättsskydd kan du och din familj få hjälp av våra processerfarna skattejurister om någon av er skulle hamna i tvist med Skatteverket.

 • Tidningen Sunt Förnuft

  Fyra gånger per år får du Sveriges största tidning om samhällsekonomi, skatter och politik.

 • Prisvärda försäkringar

  Vi erbjuder en rad hem, sak och personförsäkringar med riktigt bra villkor; bl.a. Res+ som ger dig bra pris på reseförsäkring upp till 90 dagar.

 • För dig som är 55+ finns Smart Senior

  Genom vårt samarbete med Smart Senior får du tillgång till Smart Senior PLUS (värde 199 kr/år) med 400 olika rabatter på utvalda produkter och tjänster.

 • Rabatt på drivmedel hos Preem

  Som privatperson eller anställd hos företagsmedlem får alla med Preemkort via Skattebetalarna hela 30 öre rabatt/liter på bensin och 52 öre/liter på diesel. Dessutom får du 10 procent på tvätt och bilvårdsprodukter.

 • Kostnadsfri pensionsplanering

  Via Pensionex får du som medlem en kostnadsfri pensionsplanering och 40% rabatt om du vill ha eller behöver mer hjälp. Du kan då planera ditt pensionsuttag i förväg för att maximera din pension den dagen det blir dags att sluta arbeta.

 • Nyhetsbrev en gång i månaden

  I nyhetsbrevet samlar vi det senaste i skattedebatten, vårt arbete och mediegenomslag.

 • Medlemmar stöder SlösO

  Skattebetalarna granskar genom SlösO hur dåligt våra skattepengar används och avslöjar varje vecka upprörande slöseri och ineffektivitet i offentlig verksamhet på alla nivåer. SlösO syns ofta i media och har idag fler än 100 000 följare på Facebook.

Betala enkelt med autogiro

Med autogiro kan du sköta betalningarna av ditt medlemskap och Skatterättsskydd på ett enkelt och bekymmersfritt sätt. I stället för att betala årsavgiften för ditt medlemskap eller Skatterättsskydd som en klumpsumma dras ett mindre belopp varje månad. Med autogiro dras betalningen automatiskt på rätt dag och du behöver inte godkänna något, utan bara se till att du har pengar på kontot. Dessutom är priset på medlemskapet betydligt billigare med autogiro.

Läs mer och anmäl dig

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna kring ditt medlemskap.

Frågor och svar