Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna kring ditt medlemskap.

+Har ni höjt avgifterna för privat medlemskap från och med 2024?

Skattebetalarna drabbas likt andra företag och organisationer av de ökade omkostnaderna som kommer av bland annat inflationen. Därför beslutade  årsmötet 2023 att höja priset på privat ordinarie medlemskap till 495 kronor (från 390 kronor) och till 595 kronor för familjemedlemskap (från 490 kronor). Tecknar du autogiro har du dock möjlighet att betala ett avsevärt lägre pris. Då betalar du endast 384 kronor per år för det ordinarie medlemskapet.

Läs mer

+Jag vill betala min medlemsavgift med autogiro istället. Hur gör jag?

Du kan enkelt betala din medlemsavgift med autogiro. Det blir enkelt, tryggt och bekvämt: du slipper avier och ocr-nummer, du riskerar inte att missa din betalning och dina avier betalas även när du är bortrest.
Läs mer och ansök här

+Jag vill logga in. Hur gör jag?

Du behöver inte logga in för att ta del av all information på webben.

+Jag vill ta del av juridiska mallar

Vi erbjuder gratis juridiska mallar för framtidsfullmakt och andra familjejuridiska dokument till våra medlemmar.
Vi skickar mallarna som ett word-dokument via mejl så att du lätt kan redigera dem och lägga in egna uppgifter.

Beställ mallarna genom att skicka ett mejl till info@skattebetalarna.se och ange ditt medlemsnummer.

+Vad är Skattebetalarnas Förening?

Skattebetalarna grundades redan 1921 och är en partipolitiskt obunden medlemsförening som arbetar för lägre, rättvisa skatter och minskat slöseri med skattepengar.

+Vem kan bli medlem?

Vem som helst kan bli medlem, antingen som privatperson eller genom ett företag. Läs mer 

+Vad gör föreningen?

Vi arbetar främst med opinionsbildning för lägre skatter och minskat slöseri med skattepengar. Detta gör vi genom att ta debatten med politiker mot skattehöjningar, ta fram rapporter och presentera konkreta förslag. Vi driver kampanjer och uppvaktar beslutsfattare. Och så avslöjar vi slöseri med skattepengar på alla nivåer genom vår Slöseriombudsman.

Utöver opinionsbildning har vi ett team av skattejurister som ger rådgivning till våra medlemmar och företräder privatpersoner och företag som har tecknat vårt skatterättsskydd vid tvist med Skatteverket.

+Vad kostar det att vara medlem?

Ordinarie pris för privata medlemskap är 495 kr för 12 månader.

Ordinarie pris för företagsmedlemskap är 999 kr för 12 månader.

Familjemedlemskap kostar 595 kr för 12 månader och gäller för alla i hushållet (make/maka/sambo, samt hemmavarande barn under 18 år) och ungdomsmedlemskap gäller för dig som är max 25 år och kostar 100 kronor per år.

Observera att Skattebetalarna även erbjuder kampanjpriser vid nytecknande av medlemskap. Bli medlem du också!

+Vad ingår i medlemskapet?

– Objektiv granskning av slöseri med skattepengar och aktiv opinionsbildning för lägre skatter.
– Tidningen Sunt Förnuft som innehåller konkreta privatekonomiska tips och som går på djupet om skatter och hur våra skattepengar används. Tidningen kommer ut 4 gånger per år.
– Fri juridisk rådgivning inom skatte- och familjerätt.
– Förmånliga rabatter på exempelvis drivmedel och sak- och privatvårdsförsäkringar.
– Drygt 400 rabatter genom medlemskapet i Smart Senior (för dig över 55 år) som ingår i medlemskapet i Skattebetalarna.
– Digitalt nyhetsbrev med nyttiga tips och aktuella skattefrågor som kommer ut ca 10 gånger/år.

+Vilka förmåner och erbjudanden får jag som medlem?

En sammanställning av våra erbjudanden, tjänster och förmåner hittar du här.

+Vilka köpvillkor gäller när jag blir medlem via hemsidan?

Villkoren för att bli medlem via hemsidan hittar du här

+Hur finansieras verksamheten?

Verksamheten finansieras genom medlemsavgifter. Utöver detta samarbetar föreningen ibland med andra organisationer eller företag och kan då få finansiering för specifika rapporter eller event.

+Vilka försäkringar erbjuder ni för medlemmar?

Du som är medlem privat erbjuds Liv- och olycksfallsförsäkring, Privatvårdsförsäkring, Olycksfall privatvård, Olycksfall privatvård 65+, Cancervårdsförsäkring, Sak- och olycksfallsförsäkringar, Tandvårdsförsäkring och Res+ som är en reseförsäkring efter dag 45.

Vi erbjuder företags- och intäktsförsäkring för våra företagsmedlemmar.

Observera att Skattebetalarna endast förmedlar försäkringar och har ej tillgång till några försäkringsuppgifter. Offert med pris erhålls direkt från våra samarbetspartners, se information nedan.

+Hur får jag reda på mer om er sak- och olycksfallsförsäkring?

Alla medlemmar i Skattebetalarnas Förening har tillgång till fri försäkringsrådgivning hos oss på Skattebetalarnas Sak- och olycksfallsförsäkring. Vi erbjuder dig förmånliga och trygga försäkringar för fordon, hem&villa, båt och olycksfall.

Läs mer om försäkringarna och villkoren här.

+Hur får jag reda på mer om er intäktsförsäkring?

För offert, fullständiga villkor och övriga frågor kontakta Skattebetalarnas Intäktsförsäkring på tel nr 08-520 056 79 eller via e-post skattebetalarna@fuab.com.

Skattebetalarnas Intäktsförsäkring erbjuds i samarbete med försäkringsförmedlaren Försäkringsutveckling AB, FUAB. Försäkringsgivare är Protector Försäkring Sverige.
Du hittar också mer information här

+Hur får jag reda på mer om er privatvårdsförsäkring?

För offert, fullständiga villkor och övriga frågor kontakta Skattebetalarnas Privatvårdsförsäkring på tel nr 08-520 056 79 eller via e-post skattebetalarna@fuab.com.

Skattebetalarnas Privatvårdsförsäkring erbjuds i samarbete med försäkringsförmedlaren Försäkringsutveckling AB, FUAB. Försäkringsgivare är Protector Försäkring Sverige. Du hittar också mer information här.

+Vad är skatterättskydd?

Tjänsten Skatterättsskydd innebär att vi erbjuder våra medlemmar hjälp av en erfaren skattejurist om man hamnar i en tvist med Skatteverket. Har du Skatterättsskydd utgår inga extra avgifter och det finns inget kostnadstak för processen. Tjänsten vänder sig till både våra privata medlemmar och företagsmedlemmar. Läs mer här.

Fullständiga villkor hittar du här.

+Hur beställer jag Skatterättsskydd?

Kontakta oss på info@skattebetalarna.se eller ring vår medlemsadministration på tel nr 08-613 17 00 (öppet mån-tors 09.00-12.00).

Läs mer om Skatterättsskydd (privatperson och företag) här.

+Hur får jag rabatt på Preem?

För privatmedlemmar: Du som är medlem privat ansöker om kortet genom att fylla i och skicka in en ansökan till Skattebetalarna. Glöm inte att underteckna på båda sidorna. Läs mer och hämta din ansökningsblankett här.

För företagsmedlemmar: Du som är företagsmedlem ansöker om kortet genom att fylla i och skicka in en webbansökan direkt till Preem här. Läs mer om rabatten och hur du ansöker om personalkort här.

+Jag har redan ett kort på Preem, behöver jag ansöka i alla fall?

Du som är privatmedlem behöver ansöka om nytt kort, eftersom det är ett kort särskilt framtaget för Skattebetalarnas medlemmar.

Du som är företagsmedlem kan kontakta oss för att få en kod som du uppger när du ringer till Preem för att rabatterna ska gälla på ditt befintliga kort.
Tel nr till Preem är 020-450 450.

+Kan jag beställa ett tvillingkort/extra kort på Preem?

Ja, mejla ditt namn, personnummer och det långa kortnumret på ditt befintliga kort till info@skattebetalarna.se.

+Hur gör jag för att slippa fakturaavgift från Preem?

Från och med juni inför Preem en fakturaavgift på sina pappersfakturor. Du som har ett Preemkort via Skattebetalarna kan få din faktura via mejl eller som e-faktura istället, och slipper därmed avgiften. Skriv till kundservice@preem.se och ange ditt kortnummer eller ett tidigare fakturanummer i mejlet.

+Jag vill beställa ett Smart Senior-kort. Hur gör jag?

Medlemsbeviset för Smart Senior är sedan november 2020 ett digitalt medlemskort och finns i Smart Seniors app som du laddar ner i din smartphone. Vill du ha ett fysiskt medlemskort kan det beställas när du har aktiverat ditt medlemskap (för närvarande kostar kortet 55 kronor).

+Vilka rabatter finns för mig med medlemskap i Smart Senior?

Förteckning över företag som erbjuder rabatter finns på www.smartsenior.se. Du kan också ringa till Smart Senior på tel nr 08-410 426 10.

+Hur aktiverar jag mitt Smart Senior-medlemskap?

Du kan göra det på nätet på www.smartsenior.se/aktivera eller ringa till Smart Senior på tel nr 08-410 426 10.

+Hur ofta kommer tidningen Sunt Förnuft?

Sunt Förnuft utkommer fyra gånger per år. 

+Jag får två tidningar. Varför?

Om det är två olika medlemsnummer på tidningarna har du av någon anledning dubbelt medlemskap. Kontakta oss på info@skattebetalarna.se eller ring vår medlemsadministration på tel nr 08-613 17 00.

+Hur avslutar jag min prenumeration?

Du kan skicka din uppsägning till info@skattebetalarna.se. Du kan också bara avstå från att betala din avi, men räkna då med att du får påminnelser. Observera att det aldrig tillkommer några påminnelseavgifter då medlemskapet är helt frivilligt.

+Jag har betalat min medlemsavgift, men fått påminnelse. Varför?

En påminnelse genereras automatiskt om betalning inte registrerats hos oss inom 5 dagar efter förfallodatum. Om du betalat kan du bortse från påminnelsen. Det tillkommer aldrig några påminnelseavgifter då medlemskapet är helt frivilligt.

+Jag saknar min e-postavi

Om du har uppgett en e-postadress kommer det en avi i pdf-format till din e-post. Titta gärna i din skräppost, den kan ha hamnat där.

Observera att påminnelseavier skickas fortfarande med vanlig post.

+Hur meddelar jag adressändring?

Om du ändrat adress meddelar du oss på telefon 08-6131700 eller på mejl: info@skattebetalarna.se

+Hur hanterar vi dina personuppgifter?

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter:http://www.skattebetalarna.se/gdpr

Tack!

Vad roligt att du är intresserad av vår verksamhet! Du prenumererar nu på vårt digitala nyhetsbrev där vi berättar om det senaste i skattedebatten samt vårt arbete och genomslag i media. Du får engagerande debattartiklar, nyheter och de senaste granskningarna från vår Slöseriombudsman. Breven innehåller också tips från våra skattejurister.

Vi är en medlemsorganisation som lever på våra medlemmars bidrag för att kunna göra vårt arbete. Tror du på det vi gör, är du också välkommen att bli medlem.
Swisha 399 kronor direkt via mobilen på 123 115 94 25. Ange ditt personnummer och mailadress i meddelanderutan.

Tack!

Vad roligt att du är intresserad av vår verksamhet! Du prenumererar nu på vårt digitala nyhetsbrev där vi berättar om det senaste i skattedebatten samt vårt arbete och genomslag i media. Du får engagerande debattartiklar, nyheter och de senaste granskningarna från vår Slöseriombudsman. Breven innehåller också tips från våra skattejurister.

Vi är en medlemsorganisation som lever på våra medlemmars bidrag för att kunna göra vårt arbete. Tror du på det vi gör, är du också välkommen att bli medlem.
Swisha medlemsavgiften 295 kronor för det första året direkt via mobilen på 123 115 94 25. Ange ditt personnummer och mailadress i meddelanderutan.