Se fler nyheter

aug 30, 2018


Nyheter

Tungt bokslut för regeringen

Skattepolitiken under mandatperioden visar på betydande höjningar för alla medborgare. Skatterna har blivit en allt större börda att bära för såväl företagen som hushållen. Finansdepartementet har lagt en matta av direkta och indirekta höjningar som slår mot alla grupper i samhället, inklusive låginkomsttagare. Också pensionärerna har påverkats negativt, även om delar av den gruppen har fått lägre skatt. Under mandatperioden har även vissa skattesänkningar gjorts, men de väger lätt i jämförelse med de många höjningarna. Regeringen har också haft tydlig draghjälp av en stark konjunktur under perioden, men har inte haft förmågan att dra nytta av den när det gäller viktiga strukturella reformer på områden som bostads- och arbetsmarknaden, företagandet, integrationen och skolan.

I senaste numret av Skattebetalarnas medlemstidning Sunt Förnuft gör vi ett bokslut över regeringens skattepolitik under mandatperioden. Här kan du läsa om hur mycket olika grupper har drabbats av skattehöjningarna: höginkomsthushåll, normalinkomsthushåll samt pensionärshushåll. Hela dokumentet hittar du här: Bokslut över mandatperioden

Var med och påverka - bli medlem

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor. Swisha 195 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem