Detta är en annons

Hur sparar och investerar du? Med hjälp av Investerum kan du få hjälp med långsiktigt sparande genom en framgångsrik metod och personlig rådgivning.

Investerum är en värdepappersförvaltare som arbetar utifrån en tydlig filosofi: för att maximera avkastningen måste man vara tålmodig. Genom att investera i kvalitetsföretag som bedöms ha en stabil vinstutveckling ökar chansen för att få en bra avkastning på sparande och ekonomisk trygghet.

– Vi arbetar bara med en enda sak och det är långsiktigt sparande för individer och företag. En del kommer in och har ett väldigt tydligt mål, som att spara till barnens framtida boende eller en buffert inför pensionen. Men det kan lika gärna vara så att det inte finns någon särskild målbild förutom att man vill ha en säkerhet för om någonting skulle hända, berättar Gunnar Åkerman, VD för Investerum.

Trygghet över tid med value investing

Metoden som Investerum använder kallas för value investing, eller värdeförvaltning på svenska, och innebär att räkna ut värdet på ett företag eller värdepapper och köpa det till ett lägre pris. Den väletablerade och bevisat framgångsrika investeringsstrategin är inspirerad av Warren Buffet, en av världens mest välkända investerare

— Vi försöker göra en bra affär för våra kunder över tid och har insett att den här modellen som vi arbetar med är den bästa för att nå en bra avkastning och sina mål. Det betyder att man behöver ha tålamod för att lyckas med förvaltningsmodellen som vi erbjuder. Risken är högre i början, men under en längre period sjunker den, vilket innebär att strategin blir lönsam på sikt.

Prisvinnande och skräddarsydda mandat

Investerum erbjuder fem mandat, varav flaggskeppsfonden Investerum Value Portfolio har uppnått en imponerande avkastning på 723% sedan starten 2009 och blev vinnare av Morningstar Awards i mars 2024. Bland de övriga mandaten finns också Investerum Tailored för den som vill få hjälp med att utforma ett mandat efter specifika behov.

– Hos oss går det även att skräddarsy ett mandat för större kunder, om det finns särskilda krav och önskemål kring investeringarna.

Uppföljning och justering av strategier och alternativ

Investerum strävar efter att vara i ständig dialog med sina kunder för att säkerställa att strategierna anpassas efter föränderliga behov och mål. Men också för att fånga upp frågor om hur sparandet ska struktureras: privat eller i bolaget, kapitalförsäkring, pension eller en kombination.

— Vi vill ha en nära och kontinuerlig dialog. Kontakten sker alltid på kundens villkor och vill man träffa oss fysiskt är man varmt välkommen in till vårt kontor, men det går också bra med telefonsamtal eller digitala möten. För oss är det viktigaste att stämma av om man är nöjd, om det finns några funderingar, om det har hänt någonting som påverkar den rådgivningen vi gav senast eller om det behöver göras några justeringar.

Investera i din framtid och påbörja ditt sparande

I dagsläget har tusentals företagare och privatpersoner valt rådgivning och förvaltning från Investerum. Vill du veta mer om metoden value investing och få hjälp med att hitta rätt strategi som passar dig? Ta gärna kontakt med rådgivarna på Investerum redan idag, för en tryggare framtid.

Läs mer