Se fler nyheter

apr 10, 2019


Nyheter

Fel väg när skatterna höjs med 1,3 miljarder

Så är första budgeten som ska klubbas igenom med stöd av Liberalerna och Centerpartiet presenterad.

Vårändringsbudgeten innehåller några berömvärda förslag men tyvärr tyder resten på att regeringen fortsätter i samma riktning som under förra mandatperioden då skatterna höjdes med 66 miljarder.

Regeringen ska ha en eloge för att de även gör inbesparingar i budgeten, men man kan samtidigt undra hur de tänker. Att spara in på polisen och samtidigt lägga 160 miljoner kronor på att återinföra fritt inträde på museum, stöd till kommunala kulturskolor och medel till två symbolpolitiska myndigheter som Jämställdhetsmyndigheten och Delegation mot segregation är en märklig prioritering när våldet i förorterna växer och allt fler känner sig otrygga ute på gator och torg.

Den kostsamma symbolpolitiken på miljö-och klimatområdet är också tillbaka. Istället för att satsa på det som ger mest klimatnytta för varje skattekrona så väljer regeringen nu att lägga ännu mer pengar på ineffektiva satsningar som kritiserats av såväl Riksrevisionen som Konjunkturinstitutet.

Skattebetalarna skriver på debattplats i Svenska Dagbladet, artikeln finns att läsa här.

Var med och påverka - bli medlem

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor. Swisha 195 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem