Podcast

Uppskattat - Skattebetalarnas podd om skatter och samhällsekonomi

Uppskattat är en podcast som görs av Skattebetalarna. Varje vecka intervjuar vi kända svenska beslutsfattare om skatter och samhällsekonomi.

Glen Hodgson om Free Trade Europa

2023-06-07
Glen Hodgson är har en lång bakgrund inom opinionsbildning och lobbying och är expert på EU. Han är också grundare och vd på tankesmedjan Free Trade Europa.

Erik Bengtzboe om förmögenhetsregister

2023-05-24
En statlig utredning har föreslagit att ett statligt förmögenhetsregister ska upprättas, något som både efterfrågats och kritiserats hårt. Med anledning av den har vi med oss Skattebetalarnas chefekonom Erik Bengtzboe i Uppskattat.

Mathias Sundin om Warp News och framtidsoptimism

2023-05-17
Mathias Sundin är den tidigare riksdagsledamoten som tröttnat på dystra nyheter och startat Warp News för att sprida mer mer hopp och framtidstro.

Per Dackenberg om Riksrevisionens granskning av Polisen

2023-05-10
Per Dackenberg är revisionsdirektör vid Riksrevisionen. I avsnittet diskuteras Riksrevisionens granskning av Polismyndigheten och arbetet med mängdbrott.

Muharrem Demirok om rollen som Centerpartiets partiledare

2023-05-03
Den 2 februari i år tog Muharrem Demirok över som partiledare för Centerpartiet och det saknas inte stora frågor och problem att ta sig an i den nya rollen. I detta avsnitt gästas vi av Muharrem Demirok för en diskussion om den nya rollen, problemen Sverige står inför och problemens lösningar.

Gustaf Drougge om vårdfrågor och Tankesmedjan Synaps

2023-04-26
Gustaf Drougge har startat Tankesmedjan Synaps. Han har flera års erfarenhet av sjukvårdsfrågor. Han var presschef för dåvarande hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt och senare kanslichef för Moderaterna i Stockholms läns landsting som senare blev Region Stockholm. Och däremellan har han hunnit med några år som kommunikationsrådgivare.

Erik Bengtzboe om vårbudgeten

2023-04-19
Vårbudgeten har presenterats och med anledning av den gästas Uppskattat av Skattebetalarnas chefekonom Erik Bengtzboe.

Daniel Waldenström om jämlikhet

2023-04-12
Daniel Waldenström är professor i nationalekonomi och arbetar på Institutet för näringslivsforskning, IFN, med bland annat frågor om jämlikhet.

Susanne Spector om makro, mikro och mycket annat

2023-04-05
Susanne Spector är fil.dr. i nationalekonomi och arbetar som chef för makroekonomisk analys för Nordea. Podden handlar om det ekonomiska läget, räntan, inflationen, hur fler kan bli självförsörjande och mycket annat.

Patrick Joyce om Att börja eller inte börja arbeta

2023-03-29
Patrick Joyce, chefekonom på Almega, gästar Uppskattat för att diskutera rapporterna Tjänsteindikatorn och Att börja eller inte börja arbeta.

Mats Kinnwall om teknik, råvaror och energi

2023-03-22
Mats Kinnwall är chefekonom vid Teknikföretagen. Mats gästar podden för ett samtal om vilka prövningar och möjligheter som Sverige och även övriga världen står inför rörande energi och råvaror, inte minst kopplat till klimatomställningen.

Amilia Stapelfeldt om den nya rollen som SlösO

2023-03-15
I april tillträder Amilia Stapelfeldt som ny Slöseriombudsman, SlösO. Amilia är känd som Sveriges första polfluencer och har en bakgrund inom digital marknadsföring samt politiskt engagemang.

Henrik Jönsson om Bli fri

2023-03-08
Henrik Jönsson är entreprenör, samhällsdebattör, författare och youtuber. Han gästar Skattebetalarnas podcast Uppskattat för att diskutera sin bok Bli fri – sju principer för oberoende.

Hanif Bali om rollen som stafett-SlösO

2023-03-01
Hanif Bali är tidigare moderat riksdagsledamot och långvarig lokalpolitiker i Solna. Idag är han lokalpolitiskt aktiv i Österåker, skriver krönikor i Expressen och har podcasten God Ton. Han gästar Uppskattat för att berätta om sin roll som stafett-SlösO

Anders Broström om entreprenörskap

2023-02-22
Anders Broström är docent vid KTH och vd för Entreprenörskapsforum. I avsnittet diskuteras entreprenörskap och entreprenörskapsskatter.

Erik Östman om regelkrångel

2023-02-15
Erik Östman arbetar vid Företagarna som expert på regelförenklingsfrågor. Höga administrativa kostnader kväver företagande och företagande är det som skapar jobb, skatteintäkter och även tillväxt och välstånd. I podden diskuteras regelbördor och vad som kan göras åt dem.

Bengt G Nilsson om bistånd

2023-02-08
Bengt G Nilsson är författare och journalist med gedigna kunskaper och erfarenheter inte minst inom biståndspolitiken. Bland annat har han skrivit boken Sveriges afrikanska krig, för Timbro förlag 2008, och din senaste bok – I tyst samförstånd – Sverige och Sovjet i kalla krigets Afrika – som kom 2017 – där han skriver om hur miljarder fördes över till Afrikanska befrielserörelser med nära band till Sovjet och att detta ofta skedde i hemlighet. Han är en ofta förekommande skribent på bland annat Smedjam, i Fokus och Axess.

Fredrik Bergman om Centrum för rättvisa

2023-02-01
Fredrik Bergman är chef för stiftelsen Centrum för rättvisa. I avsnittet diskuteras rättighetsfrågor och stiftelsens verksamhet för att värna enskildas fri- och rättigheter.

Carolin Dahlman, ny stafett-SlösO

2023-01-25
Under tiden fram tills att en ny Slöseriombudsman är på plats så kommer vi bekanta oss med ett antal stafett-SlösO. Först ut som stafett-SlösO är Carolin Dahlman.

Ole Settergren om pensionsfrågor

2023-01-18
Hur är det svenska pensionssystemet utformat? Varför betalar man skatt på pensionen? Och hur påverkar hög migration och åldrande befolkning pensionssystemet? Ole Settergren som är analyschef på Pensionsmyndigheten rätar ut alla frågetecken runt pensionen.

Per Lindgren om Årets värsta slöseri 2022

2022-12-14
För att synliggöra det omfattande slöseriet med våra skattepengar anordnar Slöseriombudsmannen varje år tävlingen Årets värsta slöseri. Nu är det dags igen och för att diskutera årets kandidater gästar Skattebetalarnas kommunikationschef Per Lindgren.

Fredrik Kopsch om bostadsfrågor

2022-12-07
Fredrik Kopsch är ny chefekonom vid Timbro. Han har en doktorsexamen från KTH och är docent i fastighetsekonomi. Han har fram till nu arbetat på Lunds universitet och forskat kring bostadsmarknader och främst den svenska hyresmarknaden och dess regleringar, både i dag och historiskt.

Erik Bengtzboe om skuggbudgetarna

2022-11-30
Skattebetalarnas chefekonom Erik Bengtzboe har gått igenom oppositionspartiernas skuggbudgetar och gästar Uppskattat för att berätta vad han har funnit.

Dag Detter om Konsten att tappa bort 4 000 miljarder

2022-11-23
Dag Detter arbetar som rådgivare till privata och offentliga institutioner med att förbättra värdet på offentliga företags- och fastighetstillgångar. Han är aktuell med boken ”Konsten att tappa bort 4 000 miljarder – så sköts våra offentliga tillgångar” som är skriven tillsammans med Stefan Fölster.

Mattias Lundbäck om Framtidens vård och omsorg

2022-11-16
Mattias Lundbäck är forskare vid Ratio, hälsoekonom och doktor i nationalekonomi. I forskningsprojektet ”Framtidens vård och omsorg” har han tillsammans med Nils Karlson som även han är forskare vid Ratio, jämfört vård- och omsorgssystemen i Sverige, Nederländerna, Australien och Schweiz med hjälp av internationella index och fallstudier. Arbetet har resulterat i boken ”Rätt att välja” som finns ute nu.

Erik Bengtzboe om statsbudgeten

2022-11-09
Den nya regeringen har presenterat sin första statsbudget. I avsnittet kommenteras och analyseras statsbudgeten av Skattebetalarnas chefekonom Erik Bengtzboe och vd Christian Ekström.

Mats Svegfors om Skattenytta med medborgarrevision

2022-11-02
Mats Svegfors är publicist och ämbetsman som bland annat har varit VD för Sveriges Radio, chefredaktör för Svenska Dagbladet och landshövding i Västmanland. Han är aktuell med rapporten Skattenytta med medborgarrevision – En kompletterande granskning och resultatredovisning av kommuner och regioner, som är skriven för Kommissionen för skattenytta.

Mike Enocksson om Kampen om Sverige

2022-10-26
Mike Enocksson är socialdemokratisk statsvetare och författare. 2021 släppte han boken Kampen om Sverige – från socialism till nyliberalism för förlaget Premiss.

Karin Johansson om de viktigaste frågorna för den nya regeringen

2022-10-19
Karin Johansson är vice VD för Svenskt Näringsliv med ansvar för Näringspolitik och Opinionsbildning. I avsnittet diskuteras de viktigaste frågorna på dagordningen för den nya regeringen.

Christian Sandström om Den industripolitiska återvändsgränden 2.0

2022-10-12
Christian Sandström är biträdande professor vid Internationella Högskolan i Jönköping och Ratio med inriktning på utveckling kring teknikskiften, digitalisering och politisk förändring. Han är expert på relationen mellan statliga bidrag och innovation och entreprenörskap. Tillsammans men Jan Jörnmark skrev han för Skattebetalarna rapporten Den industripolitiska återvändsgränden – En historia om det statliga riskkapitalet och nu är han aktuell med uppföljaren Den industripolitiska återvändsgränden 2.0 – Det statliga riskkapitalet ett växande svart hål.

Jan Jörnmark om Övergivna platser

2022-10-05
Jan Jörnmark är författare, föreläsare och docent i ekonomisk historia. Han är aktuell med boken Övergivna Platser – finalen, en berättelse om hur Sverige förändrats och en beskrivning av det Schumpeter beskrev som kreativ förstörelse.

Adam Danieli om Enpartistaten och Kommandohöjderna

2022-09-28
Adam Danieli är jurist, ingenjör och projektledare på Timbro. I avsnittet diskuteras bland annat två rapporter; Enpartistaten och Kommandohöjderna, som Danieli har skrivit i ämnet offentlig förvaltning, för Timbro.

Stefan Stern om valet och vägen framåt

2022-09-21
Stefan Stern är informationsansvarig för Nordstjernan, senior advisor till Wallenberg Foundation, rådgivare i eget bolag kring kommunikation och public affairs samt styrelseproffs. Han har arbetat i 20 år inom politiken, under Carlssons och Perssons regeringar, bland annat i rollen som statssekreterare och biträdande partisekreterare. I avsnittet analyseras valutgången och vägen framåt stakas ut.

Mårten Blix om valfrihet, konkurrens och kvalitet i välfärden

2022-09-14
Mårten Blix är doktor i nationalekonomi och jobbar vid Ratio. Han är författare och föreläsare med särskild kunskap inom digitalisering och välfärdsfrågor.

Josefin Utas om tiden som SlösO

2022-09-07
Josefin Utas är Slöseriombudsmannen och har varit det sedan juni 2020 men strax efter valet lämnas stafettpinnen över till en nästa person. I avsnittet summeras och diskuteras tiden som SlösO.

Erik Bengtzboe om plånboksfrågorna som har blivit valfrågor

2022-08-31
Skattebetalarnas chefekonom Erik Bengtzboe gästar Uppskattat för ett samtal om plånboksfrågorna som har blivit valfrågor och Skattebetalarnas arbete inför valet.

Gabriel Heller Sahlgren om Normboken

2022-08-24
Gabriel Heller Sahlgren är disputerad forskare vid Institutet för Näringslivsforskning. Idag är han aktuell med Normboken – vad spelar normer för roll och hur har de utvecklats över tid.

Amanda Wollstad om arvs-, gåvo- och föremögenhetsskatterna

2022-06-22
Amanda Wollstad är chefredaktör för Svensk Tidskrift, public affairskonsult på Scantech Advisors och tidigare ledarskribent. Tillsammans med Anders Ydstedt har hon skrivit boken Sörjd av ingen, saknad av få – så blev Sverige ett bättre land utan skadliga skatter, en bok om arvs-, gåvo- och förmögenhetsskatterna.

Inga-Britt Ahlenius om offentlig förvaltning och Helmer Fredrikssons stiftelses pris

2022-06-15
Inga-Britt Ahlenius har arbetat som budgetchef på finansdepartementet, generaldirektör för riksrevisionen, chef för riksrevisionen i Kosovo och undergeneralsekreterare i FN. Inga-Britt fick i år också Helmer Fredrikssons pris för sitt arbete för minskat slöseri med skattepengar.

Benjamin Dousa om Massintegration

2022-06-08
Benjamin Dousa är vd för tankesmedjan Timbro, ekonom från Handelshögskolan och tidigare ordförande för Moderata Ungdomsförbundet. Han är aktuell med boken Massintegration – Enkelbiljett från utanförskapet.

Patrick Krassén om Rättvis skatteprocess

2022-06-01
Patrick Krassén är jurist med ett förflutet på bland annat utbildningsdepartementet och Svenska Dagbladet. Han arbetar som skattepolitisk expert på Företagarna och är verkställande ledamot i Rättvis Skatteprocess samt ledamot i Skattebetalarnas styrelse.

Sven – Olov Daunfeldt om prioriterade strukturreformer

2022-05-25
Sven-Olov Daunfeldt är chefekonom vid Svenskt Näringsliv. Han har en bakgrund som flitigt publicerad professor inom nationalekonomi och var tidigare forskningschef vid Handels Forskningsinstitut.

Max Elger om valet och rollen som finansmarknadsminister

2022-05-18
Max Elger är doktor i nationalekonomi och sedan i vintras finansmarknadsminister. Han har en bakgrund från bland annat Finanspolitiska rådet, som budgetchef hos Socialdemokraterna och de senaste sju åren som statssekreterare på finansdepartementet för Magdalena Andersson under hennes tid som finansminister.

John Hassler om klimat och skatter

2022-05-11
John Hassler är professor i nationalekonom vid Stockholms universitet och har ett särskilt fokus på klimatrelaterade frågor i sitt arbete. I podcasten berättar han bland annat om varför han ser optimistiskt på våra möjligheter att möta klimathotet.

Åsa Hansson om självförsörjning

2022-05-04
Åsa Hansson är nationalekonom och docent vid Lunds universitet. Hon har tillsammans med Mats Tjernberg skrivit rapporten ”Grad av självförsörjning beroende på ursprung, utbildning och vistelsetid i Sverige” som är framtagen för Entreprenörskapsforum

Anders Johnson om Curt Nicolin

2022-04-27
Anders Jonsson är skribent, tidningsman och politiker. 2021 gav han ut boken Curt Nicolin – ingenjör, direktör, debattör. Curt Nicolin var en högprofilerad företagsledare som bland mycket annat hann med att vara ordförande i Skattebetalarnas Förening.

Jonas Grafström om miljöekonomi och miljöteknik

2022-04-20
Jonas Grafström är vice VD och forskare vid Ratio med inriktning på miljöekonomi och miljöteknik. Han har skrivit böckerna ”Mer för mindre – tillväxt och hållbarhet i Sverige” och ”Moderna tider 4.0 : från kugge i maskineriet till vinnare bland algoritmerna”.

Erik Bengtzboe om vårändringsbudgeten

2022-04-13
Skattebetalarnas chefekonom Erik Bengtzboe gästar podden för att diskutera vårändringsbudgeten som snart kommer överlämnas till riksdagen.

Lars Jagrén om Skattenytta, institutioner och välstånd

2022-04-06
Lars Jagrén är strukturekonom och arbetar som rådgivare vid Svenskt Näringsliv angående långsiktiga tillväxt- och konkurrenskraftsfrågor. Han är aktuell med rapporten Skattenytta, institutioner och välstånd som är skriven för Kommissionen för skattenytta.

Patrik Strömer om snus och skatter

2022-03-30
Patrik Strömer är generalsekreterare på Svenska Snustillverkarföreningen som är en ideell förening som samlar svenska tillverkare av snus. Han jobbar också med frågor om totalförsvar och krisberedskap hos Livsmedelsföretagen. I podden diskuterar han snus och även livsmedelsförsörjning.

Jacob Lundberg om pensionsfrågor

2022-03-23
Jacob Lundberg, chefekonom på Timbro, diskuterar pensionsfrågor i allmänhet och förslaget om garantitillägg i synnerhet.

Kajsa Dovstad om sjukvårdsfrågor

2022-03-16
Kajsa Dovstad är liberal samhällsdebattör och legitimerad läkare som idag arbetar med välfärdsfrågor för Timbro.

Magnus Bodö om deklarationsfrågor

2022-03-09
Magnus Bodö är skattejurist på Skattebetalarnas Förening. I avsnittet går han igenom de vanligaste frågorna som ställs under deklarationstider.

Mats Alvesson om värdegrundsarbete

2022-03-02
Mats Alvesson är företagsekonom och professor i organisationsteori och ledarskapsstudier vid Lunds universitet. I podden diskuterar han värdegrundsarbete i myndigheter, företag och organisationer.

Patrick Joyce om marginalskatt och jobbskapande

2022-02-23
Patrick Joyce är nationalekonom med lång bakgrund som utredare och rådgivare på Regeringskansliet och riksdagen. Han har varit forskare på Ratio och arbetar idag som chefekonom på Almega.

Per Rosencrantz om skatter och opinion

2022-02-16
Per Rosencrantz har mångårig erfarenhet av arbete med opinionsanalyser. I avsnittet lägger han ut orden om opinionsläget. Vilka är de viktigaste frågorna och vem vinner valet?

Mattias Svensson om frihet och förmynderi

2022-02-09
Mattias Svensson är ledarskribent på Svenska Dagbladet och har tidigare arbetat på Dagens Nyheter, Timbro, Moderaterna och samhällsmagasinet Neo. Mattias har under hela sin karriär engagerat sig för frihet och mot förmynderi.

Ellen Gustafsson om miljö, klimat, näringsliv och politik

2022-02-02
Ellen Gustafsson är ansvarig för miljö- och klimatfrågor på Timbro. I detta avsnitt av Uppskattat diskuteras vad som är effektiva klimatsatsningar och inte.

Josefin Utas om ”vinnaren” i tävlingen Årets värsta slöseri år 2021

2022-01-26
Årets värsta slöseri år 2021 har korats. Slöseriombudsmannen, Josefin Utas, gästar podden för att presentera ”vinnaren” av den osmickrande utmärkelsen.

Li Jansson om brottslighet som dold skatt

2022-01-19
Li Jansson är bransch- och näringspolitisk chef samt vice VD för Säkerhetsföretagen och sitter i styrelsen för Confederation of European Security Services. I avsnittet diskuteras den ökade kriminaliteten och kostnaderna den för med sig.

Erik Lakomaa om varför det slösas med andras pengar

2022-01-12
Erik Lakomaa är ekonomie doktor och direktör för Institutet för ekonomisk och företagshistorisk forskning vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har forskat om slöseri med skattebetalarnas pengar.

Bettina Kashefi om Kommissionen för ökad skattenytta

2021-12-22
Bettina Kashefi har tidigare arbetat som chefekonom på dåvarande SKL numera SKR, statssekreterare hos två ministrar, analytiker hos Industriförbundet samt arbetat på finansdepartementet. Idag leder hon Kommissionen för ökad skattenytta.

Mikael Sandström om jobbskatteavdrag och arbetslinjen

2021-12-15
Mikael Sandström är ekonomie doktor från Handelshögskolan och var mellan 2006 och 2014 statssekreterare på samordningskansliet i Statsrådsberedningen. Idag är han PR-konsult och aktuell som en av flera författare till boken ”20 reformer för 20-talet.”

Josefin Utas, SlösO, om Årets värsta slöseri

2021-12-08
Josefin Utas har doktorerat i kemi, varit miljöpartistisk kommunalpolitiker i Sollentuna och suttit i Medborgerlig samlings partistyrelse. Idag är hon Slöseriombudsmannen och aktuell med tävlingen Årets värsta slöseri 2021.

Hanne Kjöller om Handbok för fifflare

2021-12-01
Hanne Kjöller är journalist och författare. Hon har varit ledarskribent på Dagens Nyheter och innan dess har hon arbetat på Expressen, Sundsvalls tidning och Bohusläningen. Idag är hon aktuell med boken: Handbok för fifflare.

Michaela Fletcher om Österåker och hur man sänker skatten

2021-11-24
Michaela är kommunstyrelsens ordförande i Österåker kommun och 1:e vice ordförande för Moderaterna i Stockholms län. Under hennes tid har Österåker gått ifrån en 117:e plats på listan över kommuner med lägst skatt till att idag ha allra lägst kommunalskatt i Sverige.

Janerik Larsson om Det långa loppet

2021-11-17
Janerik Larsson har bland annat varit informationschef för dåvarande Svenska Arbetsgivarföreningen, vice VD för Svenskt Näringsliv, vice VD för Kinnevik och tilldelats Stora journalistpriset. När debatten om löntagarfonderna var som hetast var Janerik en viktig kraft för att stoppa dem. Idag är han aktuell med boken ”Det långa loppet: om näringslivets opinionsbildning”.

Anders Bergeskog om Sveriges väg till högskatteland

2021-11-10
Anders Bergeskog är nationalekonom med över 20 års erfarenhet av verksamhetsutveckling och utredningsarbete, inte minst inom riksdagsförvaltningen. Han har skrivit boken “Sveriges väg till högskatteland” som beskriver hur Sverige kunde få OECDs fjärde högsta skattetryck.

Henrik Jönsson om Frihetligt självförsvar och libertarianism

2021-11-03
Henrik Jönsson är entreprenör, frihetlig samhällsdebattör och författare. Nu är han aktuell med boken Frihetligt självförsvar – Fälthandbok för individualister.

Sven-Olov Daunfeldt om sänkt arbetsgivaravgift

2021-10-27
Sven-Olov Daunfeldt är professor i nationalekonomi och forskningschef vid Handelns Forskningsinstitut. Han är aktuell med sin rapport “Sysselsättningseffekter av sänkta arbetsgivaravgifter: En forskningsöversikt”.

Lars Anders Johansson om fastighetsskatt och Villaboendets idéer

2021-10-20
Lars Anders Johansson är gävlepunkaren som blev liberal trubadur, journalist och debattör. Han är nu aktuell med boken Villaboendets idéer. Det blir ett samtal om hur synen på bostäder har utvecklats historiskt i Sverige, om fastighetsskatt och mycket annat.

Klas Tikkanen om riskkapital, fritt företagande och marknadsekonomi

2021-10-13
Klas Tikkanen är rugbyspelare, MMA-fighter och riskkapitalist. Han har bott och jobbat över hela världen. Har tagit sig igenom motgångar och firat framgångar på vägen fram till rollen som COO för Nordic Capital.

Christian Sandström om innovation och statligt riskkapital

2021-10-06
Vad är statens uppgift och vad är inte statens uppgift i förhållande till företag och innovation? Skattebetalarnas podcast Uppskattat gästas av teknologie doktor Christian Sandström.

Frida Bratt om ISK och sparande

2021-09-29
Frida Bratt är sparekonom på Nordnet och en stark röst i debatten om hur ISK beskattas.

Erik Bengtzboe om budgetpropositionen

2021-09-22
Skattebetalarnas chefekonom Erik Bengtzboe analyserar budgetpropositionen tillsammans med vd Christian Ekström

Jacob Lundberg om Allt du behöver veta om skatter

2021-09-15
Uppskattat gästas av Jacob Lundberg som är doktor i nationalekonomi, chefekonom på Timbro med ansvar för bland annat skattefrågor och aktuell med boken Allt du behöver veta om skatter.

Tack!

Vad roligt att du är intresserad av vår verksamhet! Du prenumererar nu på vårt digitala nyhetsbrev där vi berättar om det senaste i skattedebatten samt vårt arbete och genomslag i media. Du får engagerande debattartiklar, nyheter och de senaste granskningarna från vår Slöseriombudsman. Breven innehåller också tips från våra skattejurister.

Vi är en medlemsorganisation som lever på våra medlemmars bidrag för att kunna göra vårt arbete. Tror du på det vi gör, är du också välkommen att bli medlem.
Swisha 399 kronor direkt via mobilen på 123 115 94 25. Ange ditt personnummer och mailadress i meddelanderutan.

Tack!

Vad roligt att du är intresserad av vår verksamhet! Du prenumererar nu på vårt digitala nyhetsbrev där vi berättar om det senaste i skattedebatten samt vårt arbete och genomslag i media. Du får engagerande debattartiklar, nyheter och de senaste granskningarna från vår Slöseriombudsman. Breven innehåller också tips från våra skattejurister.

Vi är en medlemsorganisation som lever på våra medlemmars bidrag för att kunna göra vårt arbete. Tror du på det vi gör, är du också välkommen att bli medlem.
Swisha medlemsavgiften 295 kronor för det första året direkt via mobilen på 123 115 94 25. Ange ditt personnummer och mailadress i meddelanderutan.