Se fler nyheter

okt 28, 2019


I media

Skattereformerna som kan lyfta Sverige ur stagnation

Trots att Sverige ligger i topp när det gäller kunskapsintensiva jobb inom EU är tillväxten mycket låg. Sverige ligger nära nolltillväxt, 0,3 procent per capita, under 2019. Det är långt under den historiska tillväxtnivån på drygt 2 procent i snitt per år. Samtidigt är kronan oerhört svag. Situationen är oroande och riskerar bli än värre när konjunkturen nu viker. Därför krävs kraftfulla, strukturella reformer för att långsiktigt stärka landets tillväxtpotential. Ett sätt att nå dit är att reformera det som länge har varit en bromskloss i svensk ekonomi: höga skatter och en stor offentlig sektor med höga utgifter.

Några förslag till reformer för att uppnå just detta visar vi i vår rapport Skattereformerna som kan lyfta svensk ekonomi ur stagnation. Rapporten går igenom forskningsläget, jämför tillväxttakten och marginalskatterna i olika jämförbara länder och presenterar förslag på reformer för bättre tillväxtpotential i Sverige.

Var med och påverka - bli medlem!

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor som privatperson och 390 som företagare. Swisha 195/390 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer/organisationsnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem