Se fler nyheter

jan 24, 2019


Nyheter

Stoppa slöseriet i klimatpolitiken

Den 22 januari skrev Slöseriombudsmannen om slöseriet i klimatpolitiken på Dagens Industris debattsida.

Riksrevisionen sågade i förra veckan regeringens stora klimatsatsning, Klimatklivet. Kostnaden är hög och resultaten blygsamma. Dessutom har regeringen misslett riksdagen och skönmålat satsningen. Tidigare har andra expertmyndigheter kritiserat stödet till solel.

I Januariöverenskommelsen har S, MP, L och C kommit överens om att ännu mer skattepengar ska gå till de just de åtgärder som expertmyndigheterna dömt ut och kritiserat. De flesta är överens om att klimatet inte kan vänta. Men avgörande för att minska utsläppen är inte att klimatpolitiken kostar så mycket som möjligt. Vi har inte råd med politiker som slösar bort våra skattepengar på dyra åtgärder som inte har någon större klimatnytta.

Läs hela artikeln här!

Läs också SlösO:s svar på tal till Miljöpartiet!

MP har rätt i att klimatet är viktigt. Just därför är det avgörande att de skattepengar som satsas används på rätt sätt. Vi kan inte nöja oss med att pengar som skulle minska utsläppen slarvas bort bara för att tanken var god.

I stort sett alla klimatsatsningar som genomförts de senaste åren har kritiserats av regeringens egna expertmyndigheter. Det grundläggande problemet är att regeringen och Miljöpartiet inte vill lyssna på vad forskningen säger. Politiker som verkligen bryr sig om klimatet måste ta av sig sina ideologiska skygglappar och satsa varje skattekrona där den gör störst nytta.

Var med och påverka - bli medlem

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor. Swisha 195 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem