Se fler nyheter

Nov 18, 2018


Nyheter

Skånes lyxfälla ska inte lösas med andras pengar

Det nya alliansstyret i Region Skåne med Carl Johan Sonesson (M) i spetsen har nu meddelat att man vill chockhöja skatten med 49 öre nästa år. I fyra år har de rödgröna försökt höja skatten i regionen, men alliansen har stoppat det med motiveringen att de rödgröna måste få kontroll på kostnaderna. Men det är tydligen inte lika viktigt när det är de själva som styr. Det är inte utan att man baxnar å de skånska alliansväljarnas vägnar.

Det nya styret motiverar beslutet med att man är så illa tvungen då man hamnat i en ”lyxfälla”. Den ekonomiska situationen för den skånska sjukvården är helt enkelt urusel, och de stora sjukhusen i Lund, Malmö och Helsingborg drivs med underskott. I våras kunde Skattebetalarnas Slöseriombudsman dessutom avslöja att det nya sjukhusbygget i Malmö blir 40 procent dyrare än Stockholms Nya Karolinska per vårdplats, något som knappast gör situationen bättre. Därför inleder nu alliansen vad de kallar ”operation skuldsanering”. Men att ta mer av andras pengar för att hantera smällen av sin egen lyxkonsumtion duger inte.

Debattartikeln publicerades i Expressen/Kvällsposten den 18 november och går att läsa i sin helhet här.

Var med och påverka - bli medlem

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor. Swisha 195 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem