Se fler nyheter

jun 05, 2019


Nyheter

Låt Danderyd bli ett avskräckande exempel

Häromdagen meddelade majoritetsstyret M, KD och L i Danderyd att de föreslår en skattehöjning med 1 krona och 40 öre nästa år, och sätter därmed snudd på svenskt rekord i kommunal skattehöjning. Varför har ingen dragit i nödbromsen tidigare?

Tyvärr verkar alla partier varit lika goda kålsupare. Inget parti har dragit i nödbromsen, ingen har kommunicerat hur det egentligen står till med ekonomin och ingen i kommunfullmäktige har reserverat sig mot besluten om att ta med försäljningsintäkter av kommunal mark i budgeten för att finansiera kommunens verksamheter. Man undrar vad Danderydsborna gjort för att förtjäna sina politiker? Man kan också fråga sig varför inte revisorerna larmat om detta.

Skattebetalarnas chefekonom skriver i Dagens Samhälle att Danderyd nu bör bli ett avskräckande exempel för andra kommuner runtom i landet.

Var med och påverka - bli medlem

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor. Swisha 195 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem