Se fler nyheter

Nov 21, 2019


I media

Dags att tala ut om flyktingpolitikens kostnad

Flyktingpolitik är och bör i första hand betraktas som en humanitär fråga. Men även sådana måste utvärderas, utredas och redovisas så tydligt som möjligt. Trots allvarlig kritik från Riksrevisionen redan för två år sedan fattas dock fortfarande migrationspolitiska beslut med undermåliga konsekvensanalyser, senast de nya reglerna för familjeåterförening.

Men bristen på konsekvensanalys betyder inte att konsekvenserna uteblir. Bara att de blir svårare att förutse och parera. Det är orimligt att beslut inom ett så omfattande och omdebatterat politikområde hanteras så lättvindigt och utan insyn i kostnaderna för de som betalar.

Skattebetalarna har ingen specifik uppfattning i migrationspolitiska frågor. Det är inte vårt expertområde. Vad vi däremot har en bestämd uppfattning om är att politiska beslut ska vara transparenta och de ekonomiska konsekvenserna väl utredda. Vi skriver på Aftonbladet debatt att det är orimligt att en av de mest omdebatterade frågorna i svensk politik ska vara undantagen från dessa krav.

 

Var med och påverka - bli medlem!

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor som privatperson och 390 som företagare. Swisha 195/390 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer/organisationsnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem