Så kan du få hjälp med skattefrågor och med Skatteverket

Som företagsmedlem i Skattebetalarna stödjer du Skattebetalarnas arbete för lägre skatter och minskat slöseri. I medlemskapet ingår skattejuridisk rådgivning. Om du dessutom tecknar Skatterättsskydd Företag så kan du också få hjälp om Skatteverket knackar på. Detta för endast 120 kronor i månaden.

Som företagare är det oändligt många skatter, lagar och regler att förhålla sig till. Att göra fel kan bli dyrt. Om du blir företagsmedlem i Skattebetalarna har du möjlighet att ringa våra jurister och ställa vilka skatterelaterade frågor du vill. Rådgivningen ingår i själva medlemskapet och några tillkommande kostnader finns inte.

I en process med Skatteverket hamnar du som företagare oftast i underläge, eftersom myndigheten förfogar över närmast obegränsade resurser. Då är det skönt att ha någon med sig som vet hur det går till. Om du tecknar till Skatterättsskydd Företag kan ditt företag, du och din familj få professionell juridisk hjälp av våra processerfarna skattejurister. De har djupgående kunskaper om skattelagstiftningen, vilket en revisor – som snarare är specialist på bokföring och redovisning – i regel saknar.

Bli företagsmedlem och teckna Skatterättsskydd här

– Vi får samtal från företagare varje dag som har frågor gällande skatter och vad man ska tänka på. Det är inte lätt att göra rätt säger Magnus Bodö, en av skattejuristerna på Skattebetalarna.

Bli företagsmedlem med Skatterättsskydd

Att köpa företagsmedlemskap och Skatterättsskydd Företag kostar mindre än en timme hos en skattejurist på en skatte-/advokatbyrå: 1437 kronor, vilket betyder 120 kronor per månad det första året.

– Vi rekommenderar alla företagare att teckna medlemskap med Skatterättsskydd, det kan spara stora summor varje år. Vi kan till exempel hjälpa till med frågor om deklarationen, val av företagsform, innehav eller överlåtelse av fastigheter eller värdepapper, räntefördelning och försäkringsfrågor, säger Magnus Bodö.

Så hjälpte skatterättsskyddet Ulf till seger i kammarrätten

CHSE Progolf i Ösmo beskattades med 25 procents moms och överklagade med hjälp av Skattebetalarnas jurister. 

Att träna och spela golf betraktas av Skatteverket som idrottsverksamhet. Då gäller momssatsen 6 procent i stället för 25 procent för såväl spel på golfbana som utslagsträning på driving range. Men om utslagsträning sker i en golfsimulator där bollen fångas upp av ett nät har Skatteverket hittills sett verksamheten som förströelse som inte omfattas av den lägre momssatsen.

Foto: Nick Haupt, Unsplashed

Skatteverkets beslut gjorde att företaget fick betala den högre momssatsen i ungefär ett och ett halvt år. Men efter att Ulf Lindstén använt det skatterättsskydd som han kompletterat sitt företagsmedlemskap i Skattebetalarna med så ändrade alltså kammarrätten i oktober Skatteverkets beslut till 6 procent samt tog bort skattetillägget.

– Den lägre momssatsen är helt avgörande för många golfföretag. Man skulle inte överleva utan att kunna bedriva verksamheten på samma villkor året runt, säger Ulf Lindstén. Tack för hjälpen Skattebetalarna!

Teckna företagsmedlemskap med Skatterättsskydd du också!

Så här går det till:

  1. Teckna företagsmedlemskap nedan och betala 499 kronor det första året. Efter ett år får du en fråga om fortsatt medlemskap. Därefter kostar medlemskapet 999 kronor per år. Du kan ringa juristerna så snart din betalning är registrerad.
  2. Teckna till Skatterättsskydd nedan och betala 938 kronor (750 kronor + moms) för det första året. Efter ett år får du en fråga om fortsatt Skatterättsskydd. Därefter kostar Skatterättsskyddet 1500 kronor + moms.

Bli företagsmedlem och teckna Skatterättsskydd här

Fler förmåner för företagsmedlemmar

  • Opinionsbildning

    Aktiv opinionsbildning för lägre skatter och mot slöseri med skattepengar. Vi är Sveriges starkaste röst för låga och rättvisa skatter.

  • Juridisk skatterådgivning

    Våra jurister ger ditt företag, dig och din familj kostnadsfri rådgivning i skattefrågor och familjerätt.

  • Skatterättsskydd

    Med Skatterättsskydd kan ditt företag, du och din familj få hjälp av våra processerfarna skattejurister om någon av er skulle hamna i tvist med Skatteverket.

  • Tidningen Sunt Förnuft

    Fyra gånger per år får du Sveriges största tidning om samhällsekonomi, skatter och politik.

  • Prisvärda försäkringar

    Vår intäktsförsäkring gör att du på ett enkelt sätt kan försäkra dig för intäktsbortfall i företaget. Vi erbjuder även bra rabatter på bland annat privatvårds-, hem-, liv- och olycksfallsförsäkringar. Res+ förlänger din reseförsäkring mellan dag 46-90 för under hundringen per månad.

  • För dig som är 55+ finns Smart Senior

    Smart Senior ger dig över 400 olika rabatter på utvalda produkter och tjänster.

  • Rabatt på drivmedel hos Preem för dig och dina anställda

    Alla företagsmedlemmar med Preemkort via Skattebetalarna får hela 55 öre rabatt/liter på bensin och 92 öre/liter på diesel. Dessutom får du 10 procent på tvätt och bilvårdsprodukter.

  • Kostnadsfri pensionsplanering

    Maximera din pension genom smart planering av uttaget. Som medlem får du en kostnadsfri första rådgivning hos Pensionex (värde 995 kr).

  • Nyhetsbrev en gång i månaden

    I nyhetsbrevet samlar vi det senaste i skattedebatten, vårt arbete och mediegenomslag.

  • Medlemmar stöder SlösO

    Skattebetalarna granskar genom SlösO hur dåligt våra skattepengar används och avslöjar varje vecka upprörande slöseri och ineffektivitet i offentlig verksamhet på alla nivåer. SlösO syns ofta i media och har idag fler än 100 000 följare på Facebook.