Se fler nyheter

Nov 21, 2018


Slöseriombudmannens krönika

Slöseri i Almedalen och valrörelsen

I det tredje numret av Sunt Förnuft kan du läsa mer om politikernas firmafest i Almedalen. Skattebetalarna har räknat på vad Almedalen kostar skattebetalarna och kommer fram till att notan landar på runt 100 miljoner kronor bara i år. I artikeln tar vi också upp några av de mest tokiga slöserierna, som politikerna som chartrat ett eget plan till Almedalen och den lilla skånska kommunen som för att sätta sig på kartan ordnar flest seminarier av alla kommuner under årets Almedalsvecka, bland annat ett på temat ”ät frukost som barnen”. 

I Sunt Förnuft kan du också läsa att Slöseriombudsmannen bara under det första halvåret uppmärksammat slöserier i storleksordningen 25 miljarder. Det är knappast växelpengar ens i statsbudgeten och blir det inte bättre under det andra halvåret motsvarar det 7 000 kronor per skattebetalare. 

I Sunt Förnuft uppmanar också Slöseriombudsmannen alla läsare att rösta bort slöseriet i höstens val!

Läs mer här

Var med och påverka - bli medlem

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor. Swisha 195 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem