Se fler nyheter

maj 24, 2017


Nyheter

13 000 röster mot höjd bensinskatt

Idag besökte Skattebetalarnas VD Christian Ekström Finansdepartementet för att överlämna underskrifterna från vårt upprop mot den ständigt höjda bensinskatten. Det handlar om drygt 13 000 personer som har protesterat mot att Sverige snabbt är på väg mot att få världens högsta bensinskatt. 

Sedan regeringen tillträdde hösten 2014 har bensinskatten höjts inte bara en, utan tre gånger. Och det är bara början. Den nya indexering som trädde i kraft 2017 innebär att skatten per automatik höjs varje år. Inom ett par år kan bensinskatten därför ha stigit till 10 kronor per liter. 

Av priset på en tank bensin är två tredjedelar skatt.  Det är en politik som får ytterst begränsade effekter på miljön men stora negativa privatekonomiska sådana, i synnerhet för dem som bor på landsbygden och för dem med låga inkomster. 

Svenska bilister är redan kraftigt överbeskattade, och Sverige har inte råd att sluta rulla. SKattebetalarna kommer därför att fortsätta att arbeta mot indexeringen av bensinskatten. Att lämna över era namnunderskrifter är bara en del i det arbetet.

Var med och påverka - bli medlem

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor. Swisha 195 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem