Skattesänkningen som försvann

Läs mer

I år skulle du som bor i Jönköping, Knivsta och i Skåne län fått sänkt skatt med det nya jobbskatteavdraget. Men en stor del av sänkningen går förlorad eftersom landstingen nu höjer skatten. Boende i Mullsjö, Vetlanda, Jönköping, Staffanstorp och Ängelholm drabbas dessutom av en dubbel skattesmäll då även kommunalskatten höjs. Det innebär att hela den statliga skattesänkningen försvinner och medborgarnas skatt istället höjs. Det duger inte!

Var med och påverka - bli medlem

Just nu kan du bli medlem i 12 månader för endast 195 kronor. Swisha 195 kronor till 123 115 94 25 och ange ditt personnummer i meddelanderutan eller klicka vidare för att bli medlem.

Bli medlem

Så här drabbas du som bor i Skåne, Knivsta och i Jönköpings län

Det nya jobbskatteavdraget ger som mest en skattesänkning på 210 kr/mån (vid genomsnittlig kommunalskatt) och den höjda brytpunkten 280 kr/mån för månadsinkomster över 42 000 kr. Det ger en skattelättnad på totalt ca 490 kr/mån för vårt exempel på hög inkomst. Exemplen har beräknats utifrån respektive kommuns nya skattesats och länets genomsnittliga nivå.

Pensionärerna får sänkt skatt genom att det förhöjda grundavdraget förstärks (omfattar även pensioner understigande 17 200 kr/mån som inte omfattades av sänkningarna i övergångsbudgetens förslag). 

Bli medlem i Skattebetalarna!

Att ständigt höja skatterna istället för att lösa de strukturella problem som ofta ligger till grund för dålig offentlig ekonomi är att följa den enkla vägens politik och tyder på brist på respekt för medborgarnas pengar. Det är dags att ändra på det.

Vi är den enda organisationen i Sverige som jobbar för låga och rättvisa skatter och minskat slöseri med skattepengar. Ett medlemskap i Skattebetalarna är ett enkelt sätt att vara med och kräva att våra gemensamma resurser används på rätt sätt och går till rätt saker. Ju fler vi är desto starkare blir vår röst! 

BLI MEDLEM HÄR!